Om onze wandelingen te herinneren, gebruiken wij deze website als een blogboek. Maar ook om onze GPX-sporen en foto's te delen met anderen.

Jaren geleden kozen wij Joomla om onze website te bouwen. Of dat een goede of foute beslissing was, maakt niet uit. Wij zitten nu met 130+ wandelingen die we niet zomaar in een ander systeem kunnen gieten.

Wij gebruikten heel tevreden de Joomla-plug-in van Frank Ingermann. Helaas bij de upgrade van Joomla 3 naar Joomla 4 en met PHP 8.0 bleek deze plug-in niet meer te werken. Na een lange zoektocht naar een vervanger vond Gerrit de verzameling Javascripts van Jürgen Berkemeier.

Om deze GPXviewer te kunnen gebruiken van uit Joomla 4, maakte Gerrit een PHP-wrapper. Met als resultaat een simpele vervanger voor de niet meer onderhouden plugin GPXTrackmap. Niet alle features die Jürgen Berkemeier en Frank Ingermann hebben gemaakt, worden door Gerrit's Joomla plug-in ondersteunt. Maar er zullen vast wel andere programmeurs zijn die op basis hiervan verder kunnen bouwen. Sinds versie 1.0.8 maakt de plug-in gebruik van templates. Doorgewinterde html-deskundigen kunnen de boel verbouwen zoals zij dat willen.

Features die op onze website niet gebruikt gaan worden, zullen niet zomaar ingebouwd worden als ze teveel vrije tijd kosten . Een discussie forum hierover zal niet op MirGer.nl gestart worden.

Eventuele bugs of zelf gemaakte aanpassingen mogen natuurlijk wel gemeld worden via een bericht aan Gerrit dat rare tekentje MirGer.nl

GPXTM werkt naar tevredenheid op deze website. Wij kunnen niet garanderen dat het op Uw website ook vlekkeloos werkt! 

De plugin werkt op PHP 8.2 en Joomla 5.0.2. Deze GPXTM plugin heeft de "Achterwaartse compatibiliteit"- plugin niet meer nodig. Zet die echter niet zomaar uit !!!

De GPX-viewer is gelicentieerd onder CC BY-NC-SA 4.0 (Attribution-NonCommercial - ShareAlike 4.0 International) (licentieakte, licentieovereenkomst). Als uw gebruik verder gaat dan de verleende licentie (bijv. gebruik op commerciële sites), neem dan contact op met Jürgen Berkemeier.

Het script heeft toegang tot de Leaflet API of de Google Maps API. De functie ervan hangt dus af van de levering van deze diensten.

Aan de wettelijke vereisten van Leaflet en Google moet worden voldaan.

Aangezien het ook mogelijk is om de GPX-gegevens op OSM-kaarten weer te geven, moet ook aan de licentievoorwaarden van OSM worden voldaan.

Download link: Just Another GPX Track Map met GPX Viewer Version 6.19 met kleine aanpassing!

Pijnpunten:

De laatste Javascript-variabele die op een pagina gezet wordt, bepaalt de instelling voor de gehele pagina. Je kan dus niet twee kaarten met verschillende instellingen tonen. 

Als het operating systeem in de 'slaapmodus' gaat of als de browser geen 'focus' heeft, kunnen er timeout errors komen bij het gebruik van de locatie sensor. 

Om automatisch foto's met GPS-info op de kaart te tonen ( Zie deze link ) leest mijn PHP-script de EXIF info van de foto's die bij het GPX bestand behoren en maakt dan een lijst in de HTML code. Helaas voegt Joomla daar zonder te vragen een / toe aan de bestandsnaam van het JPG bestand. Om dat probleem op te lossen heb ik een kleine aanpassing in de Javascripts moeten maken.

 

Hieronder het dashboard om de plug-in in Joomla te bedienen.