150 g Roomboter
100 ml koude espresso
300 g Oreo koekjes
1 theelepel vanille-extract
1000 g roomkaas
2 rijpe bananen, gepureerd
400 ml gecondenseerde melk
3 eieren
50 g witte basterdsuiker
1 eidooier
3 eetlepels bloem
 

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in.

Smelt de boter en maal de Oreo koekjes fijn. Doe de kruimels in een kom en meng met de gesmolten boter. Verdeel het boter-kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de oven en bak de bodem 10 minuten. Laat de bodem goed afkoelen.

Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Doe de roomkaas in een ruime kom en klop glad met een mixer. Voeg de gecondenseerde melk, basterdsuiker, bloem , espresso, vanille-extract en de bananenpuree toe en meng goed door. Voeg de eieren en de eidooier toe en blijf mixen tot het mengsel glad en luchtig is.

Giet de vulling over de taartbodem en zet de cheesecake in het midden van de oven. Bak de cheesecake 30 minuten op 200°C. Verlaag de temperatuur tot 100°C en bak de cheesecake nog 30 minuten. De vulling moet nog een beetje bewegen als je lichtjes met de springvorm schudt.

Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 2 uur in de oven afkoelen. Dek de afgekoelde cheesecake af met plasticfolie en laat hem een nacht in de koelkast opstijven.

Snijdt de taart vlak voor het serveren pas los van de rand van de springvorm.