Bodem: | Cheesecake: | Mascarponeroom: |
175 roomboter speculaasjes |
300 g Monchou |
60 ml slagroom |
60 g ongezouten boter | 90 g suiker | 2 zakjes vanillesuiker |
2 eieren |
125 g mascarpone | |
Bakvorm 20 x 20 cm |
60 g zure room |
mokkaboontjes |
1 tl vanille extract |
||
1 eetlepel bloem |
||
60 g roomboter speculaasjes (in stukjes) |
Breek de speculaasjes in stukken en stop in een diepvrieszakje. Maal de speculaasjes tot kruimels met een deegroller. Smelt op laag vuur de boter en voeg daarna de gemalen speculaasjes toe. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel er overheen. Druk stevig aan met een metalen lepel.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Meng de Monchou met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot ze zijn opgenomen. Mix de zure room en het vanille-extract door het mengsel tot een glad beslag en spatel er als laatste met een lepel de bloem er doorheen. Giet de laag cheesecake over de koekbodem en strooi er de stukjes speculaas overheen. Bak het geheel 40 minuten in de oven en laat daarna een uur afkoelen in de openstaande oven. Zet de cheesecake een nacht in de koelkast
Klop de mascarpone los en voeg de langzaam de slagroom en vanillesuiker toe. Klop het geheel tot een stijf mengsel. Doe het mengsel in een slagroomspuit met kartelvormige spuitmond. Spuit toefjes slagroom op de cheesecake en decoreer ieder toefje met een mokkaboontje. Om er een sinterklaas tintje aan te geven kun je de mokkaboontjes ook vervangen door pepernoten.