Biscuitbodem:
Garnering
150 gram bloem 1 pak bokkepootjes
150 gram suiker ½ liter advocaat (Zwarte Kip) 
4 eieren ¼ liter slagroom
1 pakje vanillesuiker suiker voor de slagroom
1 eetlepel heet water geraspte pure chocolade
zout  
poedersuiker  

Voor de biscuitbodem, verwarm de oven voor op 175oC. Beboter de bodem van een springvorm van 24 cm en de onderste 2 cm van de opstaande rand zeer dun. Bestuif deze met poedersuiker. Splits de eieren. Klop de eidooiers tot een schuimige massa ontstaan is. Voeg de suiker, vanillesuiker, water en het zout toe en klop tot een dikke luchtige en lichtgekleurde massa ontstaan is. Sla de eiwitten stijf. Zeef de bloem bovenop de stijfgeslagen eiwitten, giet hierop de schuimige eidooiers en meng alle bestanddelen met een grote metalen lepel snel door elkaar. Vul de vorm met het deeg. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak gedurende 40 à 50 minuten. Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt; de indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.
Maak de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Laat het gebak volkomen koud worden, waarna de bodem verder verwerkt kan worden.

Voor de garnering, klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg de advocaat toe. Smeer een dunne laag van het advocaat/slagroommengsel op de biscuitbodem. Halveer de bokkepootjes en beleg de taart met de halve bokkepootjes (platte kant onder). Smeer daarna de rest van het advocaat/slagroommengsel op de taart en zorg ervoor dat de bokkepootjes geheel bedekt zijn. Zet de taart ten minste een hele nacht in de ijskast. De taart is klaar als de bokkepootjes helemaal zacht geworden zijn en niet meer als zodanig zijn terug te traceren. Bestrooi vóór het opdienen de taart met de geraspte chocolade.

Tip: voor een leuke garnering kun je een een mal maken van karton en daar - bijvoorbeeld - een hart uit knippen. Houd de mal boven de taart en bestrooi het binnenste met geraspte witte chocolade en de rest met geraspte bruine chocolade.