50 g kristalbloem30 g maïzena 1 zakje vanillesuiker bourbon
40 g cacaopoeder 1 zakje slagroomversteviger
6 eieren 2 el suiker
200 g suiker 6 el kirsch
2 potten kersen zonder pit (a 350 g) 1 el aardappelmeel
5 blaadjes witte gelatine 100 g geraspte pure chocolade

Klop de eieren met de suiker tot een romige massa. Meng bloem, maïzena en cacao. Spatel het bloemmengsel door het eimengsel. Schep het beslag in de taartvorm en bak de taart in de oven op 190ºC in 35 minuten gaar.

Giet de kersen af en bewaar de helft van het sap. Breng dat aan de kook. Meng 1 el aardappelmeel met 2 el kirsch en bind het sap ermee. Roer de kersen (houd enkele apart voor de garnering) door het gebonden sap.

Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom en 4 el kirsch met slagroomversteviger, vanillesuiker Bourbon en suiker stijf. Los de uitgeknepen gelatine op in 2 el heet water en meng deze door de room.

Snijd de taartbodem in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met de helft van de kersen. Leg de tweede plak deeg erop en bestrijk deze met een dikke laag slagroom, Verdeel de rest van de kersen erover. Leg de bovenste taartlaag erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant met slagroom. Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten. Gebruik de chocoladerasp, de overgebleven kersen en de rest van de slagroom om de taart te garneren.