Cake: Citroencrème Glazuur:
125 g zelfrijzend bakmeel 1 ei 40 g boter
125 g bloem 1 eidooier 225 g poedersuiker
250 g boter 75 g suiker 2 el citroensap
250 g witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker bourbon Citroen of limoen
3 eieren 250 g boter  
Geraspte schil van 1 citroen 40 g poedersuiker  
  2 tl citroensap  
  2 el rum of likeur  

Voor de cake, verwarm de oven voor op 160ºC. Klop de boter met de citroenrasp zacht en romig. Voeg de basterdsuiker, bloem en zelfrijzend bakmeel toe afwisselend met de eieren. Klop het tot een luchtig beslag. Doe het beslag in een ingevette, met bloem bestoven cakevorm en bak de cake in de oven in 60-70 minuten gaar.

Voor de citroencrème, klop het ei, de eidooier, de suiker en de vanillesuiker Bourbon los. Zet de kom op een pan met heet, maar niet kokend water. Klop het eimengsel door tot het koud is. Roer de boter zacht en voeg de poedersuiker en de citroenrasp toe. Meng het eimengsel in gedeelten door het botermengsel en roer de crème steeds goed glad. Roer de rum of de likeur druppelsgewijs door de crème.

Voor het glazuur, smelt de boter en laat deze afkoelen. Roer er de poedersuiker door en voeg in gedeelten het citroensap toe tot het mengsel dik vloeibaar wordt. Houd eventueel 1 eetlepel glazuur apart. Roer hier een beetje cacao en wat water doorheen. Snijd de cake twee of drie keer in de lengte door. Smeer de citroencrème tussen de cakelagen. Smeer het glazuur over de bovenste cakelaag en garneer de cake met plakjes citroen of limoen en maak eventueel figuurtjes met de chocoladeglazuur.