Indische spekkoekcake

250 g boter 1 theelepel kruidnagelpoeder
175 g gele basterdsuiker 2 theelepels kardamompoeder
6 eidooiers 1 theelepel nootmuskaat
4 eiwitten 1 zakje vanillesuiker
250 g zelfrijzend bakmeel poedersuiker
4 theelepels kaneel  

Klop in een kom de boter met 125 g basterdsuiker in circa 7 minuten dik en romig. Klop één voor één 6 eidooiers erdoor, elk volgend eidooier pas toevoegen als vorige is opgenomen. Klop dan het bakmeel erdoor. Doe de helft van het mengsel over in een andere kom. Roer door de inhoud van één kom de kaneel, kruidnagelpoeder, kardamompoeder en nootmuskaat. Roer door de inhoud van de andere kom de vanillesuiker. Klop de eiwitten bijna stijf, voeg dan al kloppend 50 g basterdsuiker toe en klop stijf. Schep door beide kommen met een metalen lepel de helft van het eiwit luchtig. Vet een magnetron cakevorm (inhoud 1,5 l) in met boter. Strijk circa 2 eetlepels bruin deeg over de bodem, dan 2 eetlepels wit deeg. Ga zo door tot het deeg op is, en eindig met bruin deeg, Bak de cake onafgedekt, eerst 5 minuten op 360 Watt, dan 5 minuten op 800 Watt. De cake is gaar als de bovenkant nog vochtig aanvoelt! Laat de cake afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker. Bewaar de cake in huishoudfolie.