Chocoladetaart

150 g boter 125 g gemalen amandelen
200 g basterdsuiker 125 g paneermeel
1 snufje zout 1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker 200 g poedersuiker
6 eieren 2 eetlepels kirsch
200 g melkchocolade 30 g cacao

Verwarm de oven voor op 175oC. Roer de boter glad. Voeg basterdsuiker, zout en vanillesuiker toe en klop tot het geheel tot een schuimige massa. Voeg na elkaar de eierdooiers toe en roer zo lang tot de suiker is opgelost. Verbrokkel de chocolade en verwarm met drie eetlepels water gedurende ong. 3 minuten op 360 watt in de magnetron tot de chocolade gesmolten is (vooral niet te lang verwarmen). De gesmolten chocolade, goed doorgeroerd, eveneens toevoegen. Vervolgens amandelen, paneermeel en bakpoeder vermengen en toevoegen. Tenslotte de eiwitten stijf slaan en met een metalen lepel door de massa scheppen. Een springvorm van 24 cm invetten, met beslag vullen en in een bakken gedurende 65-75 minuten.

Voor het glazuur: De poedersuiker met kirsch en 2 eetlepels water glad roeren. Hiervan 1 volle eetlepel in een uit vetvrij papier of folie gemaakt puntzakje (of een slagroomspuit) doen. Het overgebleven glazuur met cacao en iets water vermengen en dit over de afgekoelde taart strijken. Met het witte glazuur vanuit het midden van de taart cirkels tekenen. Vanuit het middelpunt met een puntig mes "stralen" snijden: 8x vanuit het midden, 8x naar het midden toe. (Dit om mooie figuurtjes te krijgen).