150 gram chocolade-volkoren biscuitjes
4 blaadjes witte gelatine
75 gram boter
100 ml melk
120 gram witte chocolade
500 ml slagroom
120 gram pure chocolade
 

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en roer het koekkruim erdoor, Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (24 cm) en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.

Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de melk aan de kook en los er, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine in op.Breek de witte en de pure chocolade in stukjes boven aparte schaaltjes. Verwarm beide schaaltjes samen gedurende ong. 3 minuten op 360 watt in de magnetron tot de chocolade gesmolten is (vooral niet te lang verwarmen). Roer de chocolade goed door elkaar en voeg vervolgens aan ieder schaaltje de helft van het gelatine mengsel toe. Roer dit geheel goed door elkaar. Laat de beide chocolademengsels afkoelen, maar niet helemaal opstijven.

Klop de slagroom stijf en verdeel dit over het witte chocolademengsel en het pure chocolademengsel. Houd 4 el van de witte mousse apart en doe de rest over in de vorm. Verdeel de bruine mousse erover. Lepel de achtergehouden witte mousse over de taart en roer met een vork door de bovenste laag van de taart, zodat er een marmereffect ontstaat.

Laat de mousse in 2-3 uur in de koelkast opstijven.