5 eieren 1 theelepel bakpoeder
250 g poedersuiker 3/8 l slagroom
100 g pecannoten 75 g suiker
50 g bloem 2 blaadjes witte gelatine
40 g maizena 250 g marsepein

 

Splits de eieren. De eierdooiers, 2 eetlepels heet water en 225 g poedersuiker schuimig kloppen. 100 g pecannoten malen. De eiwitten stijfslaan en samen met 50 g gemalen pecannoten, 50 g bloem, 40 g maizena en 1 theelepel bakpoeder luchtig door het eiermengsel mengen. Een springvorm (24 cm) bedekken met bakpapier en het beslag er inscheppen. Bakken in een voorverwarmde oven (175ºC) gedurende 50-60 min.

De slagroom met de suiker stijf kloppen en met de overgebleven gemalen pecannoten vermengen. De blaadjes gelatine weken en met aanhangend water in een pannetje op laag vuur laten oplossen en met de slagroom vermengen.

De afgekoelde taartbodem horizontaal doorsnijden en met de notenroom vullen. De aanrecht bestrooien met poedersuiker en hierop mbv een deegrol van de marsepein een grote lap maken. Zorg ervoor dat de marsepein niet aan de deegrol blijft zitten door hem regelmatig met poedersuiker te bestuiven. Haal regelmatig de marsepein van de aanrecht en bestrooi de aanrecht dan opnieuw met poedersuiker zodat de marsepein niet aan de aanrecht blijft kleven. Leg de marsepein over de taart en snij de randen er af. Gebruik deze restjes, eventueel na het mengen met kleurstof, om de taart te decoreren.

In plaats van marsepein kan ook gebruik gemaakt worden van glazuur gemaakt van poedersuiker. Meng hiervoor 200 g poedersuiker met 25 g cacao en 5-6 eetlepels water. 25 g gesmolten boter toevoegen en de taart met dit glazuur bestrijken. Garneren met pecannoten of meng in een deel van het glazuur geen cacao en gebruik dit witte glazuur om de taart te decoreren, eventueel na toevoegen van kleurstoffen.

Een ander alternatief is om de marsepein te vervangen door extra slagroom (totaal 1/2 l) met pecannoten te gebruiken. Dit in plaats van de marsepein over de taart strijken. Garneren met geraspte pure chocolade.